Burjassot, 28 de febrer de 2011.- Davant les afirmacions fetes aquests dies en relació amb la retallada salarial que ens ha arribat per imperatiu de l’aplicació de la Llei de Pressupostos, la secció sindical de la UGT-RTVV fa les següents consideracions:

 

1.- A aquesta empresa hi ha sindicats que tenen per principi que els salaris han d’actualitzar-se amb pujades percentuals iguals per a tots. Any rere any, amb aqueix criteri, les diferències salarials entre els grups alts i baixos és cada volta major. No sabem a quina lògica o justícia social respon aqueix criteri; el que tenim clar és que és injust i no el defensarem.

 

2.- Seguint aqueix principi, quan hi ha que retallar salaris via decret, -que més d’un hauria de llegir-se- (decret llei 3/2010, de 4 de juny del Consell), encara que vulnerant el mateix, alguns prefereixen que ocórrega el mateix –aplicació lineal del 5% i que l’empresa assumeixca la responsabilitat (encara que el problema siga de butxaca de manera immediata i per a sempre, excepte sentència en contrari). Amb el salari no s’especula. Tenen raó quan afirmen que algú es fixà en el seu grup salarial, cerque’s al melic. Nosaltres veiem que amb el 5% per a tots es perjudicaven, no a tres grups dels que més cobren, sinó a sis dels que menys cobren (concretament del Grup VIII al XIII).

 

3.- ¿És just que a treballadors que tenen un sou mensual de 2.000 euros bruts li retallen 100 euros/mes? Nosaltres entenem que no, ni l’esperit del decret ho diu. Tractar de conciliar percentatges, valors absoluts i nombre de treballadors per Grup per a obtenir el 5% és impossible més encara quan els CD, i els CE són tan diferents i el SB es duplica d’uns grups a d’altres. Tampoc expliquen que del Grup I al VII, tenen el mateix SB i cobren la mateixa quantitat per cada trienni d’Antiguitat, cosa que per cert va baixant vertiginosament del Grup VII al XIII.

 

4.- Una cosa és deixar a 3 grups, com afirmen, amb el “cul a l’aire”, i una altra molt diferent és que sempre estiguen els mateixos amb el “cul en pompa”, quan ací la promoció, el reconeixement professional, la carrera professional brilla per la seua absència per a tots i especialment per als grups inferiors, però aquests temes no donen tanta audiència. Amb aquests principis els sindicats de classe, precisament de classe, ho són més aviat poquet.

5.- Al·ludint a la negociació, no és casualitat que hi haja sindicats que no presenten proposta, ni en quatre dies, ni en quatre mesos -temps han tingut des de Juny-. Seria contradictori per a acabar amb la resposta ja coneguda: “NO al que diga l’empresa i ignore el que diguen els altres. Com a recordatori, les úniques Taules Salarials que consten en paritària i al Tribunal de Arbitratge Laboral exigint el pagament del pactat en Conveni són les nostres.

 

6.- Amb un to entre la ficció, l’humor i pretesa informació parlen de paperots, trampes, fantasies i floritures verbals, a pesar de les acalorades discussions que s’organitzen en les Comissions. Si realment es pensa això, i no deixa de ser una estratègia més, valorem l’esforç interpretatiu i els proposem per a optar, a diverses candidatures Goya: Millor guió adaptat, millor actor novell i efectes especials.

 

7.- Seria extraordinari que es deixaren a un costat els conflictes personals i les estratègies sindicals. Tot no val. Seria bo que s’acabaren les classes magistrals i les classes d’ètica i estètica. No hem signat cap Taula, ens hem limitat a acordar els criteris d’aplicació de la llei de pressupostos i d’un decret llei. És més, tenim denunciada la retallada del plus conveni i açò ho sabeu vosaltres, el Consell d’Administració i el seu president.

 

8.-Per acabar, us oferim aquesta comparativa del Salari Brut Anual sense efectes especials. Opció A) 5% lineal, i B) escalonada.

 

Teniu més informació a l'arxiu PDF que us adjunte: Taules RTVV

0
0
0
s2sdefault

Planes de igualdad

 planes igualdad

¿Necesitas negociar un plan de igualdad?

Puedes contactarnos en este correo:

planesdeigualdad@fesmcpv.ugt.org

Elecciones sindicales

Con UGT, ganas

Cotizaciones 2022

Activismo digital

benner gdp afiliater314

Revolución Ugetista

foto ruge

Por un trabajo digno

banner trabajodigno

revista claridad

Seguro Tomamos impulso X2

banner atlantis

FeSMC-PV App

gif fesmc web

guia it

Descuentos UGT

animado ser d ugt servicios afiliados

cabecera camarera de piso vertical

Las cosas como son

lascosascomoson