AGP-UGT-PV denuncia la censura als mitjans audiovisuals


València, 21 de juliol de 2011.- L’Agrupació de Periodistes de la UGT del País Valencià (AGP-FeS-UGT-PV)  denuncia i rebutja la política informativa de Presidència de la Generalitat, que ahir va impedir el treball normal de les emissores de televisió que volien informar de la dimissió de Francisco Camps.


L’actitud de Presidència de la Generalitat és incompatible amb l’article 20 de la Constitució espanyola i amb les més elementals normes de respecte de la llibertat d’expressió.

Els responsables de premsa de Presidència, sens dubte seguint ordres del govern valencià, va impedir que les emissores de televisió disposaren de la cobertura tècnica necessària per informar en directe del rellevant fet informatiu que s’estava produint ahir de vesprada al Palau de la Generalitat. A més, al diari LAS PROVINCIAS, que havia aconseguit establir connexió en directe mitjançant la seua pàgina web, li impediren la normal transmissió del senyal, fins que finalment l’il tallaren.

L’AGP-FeS-UGT-PV, alhora que condemna aquestes actituts, espera que els fets denunciats siguen l’última mostra de la manera d’entendre la llibertat per part de l’equip de l’expresident Camps. S’ha de produir un canvi d’actitud per part del govern valencià, canvi que ha d’arribar a Canal 9, la televisió pública autonòmica.


Canal 9


Perquè ahir Canal 9 també va actuar d’una manera incorrecta, en diferir 40 minuts la informació de la dimissió de Camps. Un mitjà de comunicació que, com Canal 9, està més pendent de satisfer el poder que d’informar a la seua audiència, deixa de ser un mitja de comunicació per a ser un instrument de propaganda partidista. L’AGP-FeS-UGT-PV espera que el canvi a Presidència de la Generalitat arribe acompanyat d’un canvi profund i radical en la manera d’entendre la informació a tot el grup RTVV: Canal 9, Ràdio 9 i la resta de les emissores de televisió i ràdio del grup públic.0
0
0
s2sdefault