Valencia, 1 de desembre de 2015.- Volem agrair al Fòrum Social de l’Audiovisual que haja convidat a la Unió General de Treballadors del País Valencià a la sessió de hui. Gràcies perquè, d’esta manera, ens doneu la possibilitat de participar en este procés il·lusionant de reconstrucció del sector audiovisual valencià. Un sector fonamental per a qualsevol societat desenvolupada i democràtica que, lamentablement, en el nostre territori està afonat. Els sindicats de classe volem formar part d’esta reconstrucció en la que, donant exemple de pluralitat, participen molts altres agents socials. Pensem que tenim molt per a aportar, sobre tot tenint en compte les greus situacions de precarietat i de desigualtat que es produïen en el sector i la urgència actual davant un paisatge tan desolador per als treballadors.

 

El informe de la Comissió d’experts (*) ens ha paregut rigorós, ben fonamentat i valent. Planteja moltíssimes qüestions d’interès però en concret, hi ha dos conceptes en els que voldríem centrar-nos perquè aborden directament temes de l’àmbit laboral que precisen diàleg, negociació i consens: per una banda el nombre de treballadors necessaris per a dur endavant el projecte de RTVV i, per altra, la necessitat de regular les condicions laborals del sector en el seu conjunt.

 

En les pàgines de l’informe queda ben palès que, com qualsevol altra industria, la industria audiovisual necessita pressupost i necessita treballadors. Un model comunicatiu de futur i de qualitat, precisa de recursos. No es trobem davant d’una fàbrica automatitzada, els productes audiovisuals precisen de professionals que els elaboren. En definitiva, sense treballadors, no hi ha possibilitat de generar productes audiovisuals de qualitat. Potser sembla una obvietat, però cal tindre-lo present i no caure en xifres que responguen més a interessos electoralistes que funcionals. 

 

Des del punt de vista sectorial naix una gran oportunitat perquè es generen milers de llocs treball que sigut destruïts. L’informe parla de mesures concretes, molt interessants, per tractar d’ acabar amb la precarietat laboral que s’havia instal·lat des de fa anys en el sector. A eixe respecte, l’UGT com a sindicat de classe té molt per a aportar i vol ser part activa en la regulació del sector cap a condicions de treball dignes i més igualitàries.

 

Pel que fa a RTVV tenim també l’oportunitat de construir una empresa comunicativa exemplar, que fonamente les seues relacions laborals en els valors democràtics. Uns valors, que més enllà de la legislació i dels continguts, haurien de regir tot el funcionament de l’Empresa. 

 

Per a concloure, només dir que mitjançant el diàleg i la negociació es poden construir uns fonaments sòlids i superar els esculls per fer un gran pas avant en el procés de reobertura de la radiotelevisió i de la recuperació del sector audiovisual. No oblidem que el veritable motor d’un projecte com este ha de ser precisament la força del treball, del treball ben fet i amb vocació de servir a tota la societat valenciana.


Júlia Sorní Moreno
UGT País Valencià


(*) BASES PER A LA RENOVACIÓ DE L’ESPAI COMUNICATIU VALENCIÀ I LA RESTITUCIÓ DEL SERVEI PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ
Informe de la Comissió d’Experts en Comunicació de les Universitats Valencianes (CECUV)

0
0
0
s2sdefault

Protección de datos

benner gdp afiliater314

Video-Campaña #PonteA1000

#AhoraToca Ponte a mil #Pontea1000 #PonteAMil UGT

#PonteA1000

Revolución Ugetista

foto ruge

Juventud trabajadora

juventud trabajadora

Acciones formativas

banner lateral superior portal formacion

informacion sindical

Las cosas como son

lascosascomoson

Por un trabajo digno

banner trabajodigno

guia it

No nos van a callar

nonosvanacallar

20actcat

Revista Claridad

revista claridad

Revista Unión

revista union

fesmc isalud